Szoktad fertőtleníteni okostelefonodat?

Érintőképernyős eszközök mindennapjainkban - a fertőtlenítés eszedbe jut-e?
Az egyre fejlődő technológiának köszönhetően apró, mindennapi szokásaink is egyre inkább átalakulóban vannak. De vajon gondoltál már arra, hogy ez milyen következményekkel is járhat?

Ma már nem magazinok, vagy rejtvényfüzetek vannak a fürdőszobában: okostelefonunkat visszük magunkkal a “mosdószünetre” is. Akár azért, hogy ne unatkozz, vagy zenét hallgass a reggeli készülődés közben, esetleg gyorsan átfusd a napi híreket, mielőtt munkába indulsz, valamiért a mobilunk mindig ott van a kezünk ügyében, ha kimegyünk a fürdőszobába – és ez a nyilvános mosdókban sincs másként. De milyen gyakran jut eszedbe a fertőtlenítés?

Hányszor láttál már kisgyerekeket egy étteremben a szüleik telefonján/táblagépén játszani, miután befejezték az ebédet, vagy amíg unatkoznak a finomságokra várva? Nem elég, hogy nyilvános helyen vannak, ezer kórokozó közelében, a gyakran zsíros, piszkos kis kezükkel összevissza maszatolják a képernyőt is.

Napjainkban az okostelefonok és tabletek mellett lassan minden érintőképernyőssé válik: a laptop, a monitor, a fényképezőgépünk kijelzője… Ezeket az eszközöket pedig folyamatosan és kíméletesen kell tisztán tartani – hiszen te sem szeretnéd ugye, ha egy fontos üzleti találkozón a maszatos laptopod, tableted vagy mobilod miatt kellene szégyenkezned? Manapság olyan könnyedén ítélünk a külső alapján… ezért elengedhetetlen, hogy a munkaeszközeid mindig tiszták legyenek, mert csak így kelted rendezett, összeszedett munkaerő benyomását.

Hányszor mész haza egy hosszú, fárasztó munkanap után, és huppansz le rögtön a kanapéra a tévé elé a kedvenc rágcsálnivalóddal? Vagy hányszor fordul elő, hogy a betegszabadságod idején csak fáradtan fekszel a puha takaró alatt, egész nap a telefonodat nyomkodva? Persze nincs ebben semmi rossz, viszont tedd a szívedre a kezed: hányszor jut eszedbe a fertőtlenítés? A távirányítódé? Vagy a telefonodé?

Az okostelefonok több kórokozót hordoznak, mint egy átlagos vécéülőke

A Kaliforniai egyetem kutatói nemrégiben végeztek egy tanulmányt, a mobiltelefonokon jelen lévő apró, molekuláris szennyeződésekről. Ezek szabad szemmel nem láthatóak ugyan, viszont nagyjából az egész életviteled rá van ragadva a telefonodra: apró ételmaradványok, vegyszerek/tisztítószerek/kozmetikumok nyomai, sőt esetenként gyógyszerek is…

A tömegspektrometriának nevezett módszer segítségével a kutatók még olyan hihetetlen dolgokat is meg tudtak állapítani, mint például hogy a vizsgált készülékek tulajdonosai közül ki iszik rendszeresen kávét, ki szed gyógyszert, ki milyen sminkszereket vagy bőrápolót használ… Az okostelefonok gyakran tízszer annyi kórokozót képesek hordozni, mint egy átlagos vécéülőke! Épp ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen tisztítsuk és fertőtlenítsük ezeket az eszközöket. Nem csak a tökéletes első benyomás vagy a rendezettség miatt – hanem a saját és környezeted egészséged érdekében is!

Szóval egyetlen kérdésünk maradt: TE hányszor tisztítottad meg a mobilod az elmúlt hónapban?

A rendszeres tisztításban segítségedre lehet a Touchscreen Wipes!

Vélemény, hozzászólás?