Több millió baktérium is lehet az asztalodon!

billentyűzet fertőtlenítés
Gondoltad volna? A munkahelyi asztalodon 400-szor több baktérium található, mint egy átlagos vécéülőkén!

Felgyorsult világunkban szinte mindenkinek van már laptopja vagy asztali számítógépe, táblagépe, okostelefonja, és természetesen ezeket az eszközöket használják a legtöbb irodában is. Az otthonunkat mindannyian igyekszünk tisztán tartani, na de mi a helyzet a munkahelyünkkel? Teljesen biztonságban érzed magad, amikor hozzáérsz a liftgombhoz, a lépcső melletti korláthoz, az irodai konyha kilincséhez, a hűtőszekrényhez, a közösen használt nyomtatóhoz, fénymásolóhoz, és a saját munkaeszközeidhez? Bár naponta több órát töltünk a telefonunk nyomkodásával, vagy számítógépezéssel (az irodai munkát végzők különösen), mégis a statisztika azt mutatja, ritkán jut eszébe az embereknek, hogy ezeket az eszközöket tisztítsák, fertőtlenítsék. Pedig több millió baktérium leselkedik rád, a munkahelyeden is!

A gyakran megérintett munkahelyi eszközeink igazi kis kikötőként szolgálnak a baktériumok számára, ahol azok akár 1-24 órán keresztül is “életben maradhatnak”, és természetesen tovább is terjedhetnek.

Egy tanulmány során tudósok megállapították, hogy két halálos, gyógyszerrezisztens baktériumfaj (a vancomycin-rezisztens Enterococcus faecium, azaz VRE; valamint a methillicin-reisztens Staphylococcus aureus, azaz MRSA) akár 24 órán keresztül képesek megmaradni a billentyűzeten. Míg egy másik, kevésbé veszélyes ám gyakori baktériumfaj, a Pseudomonas aeruginosa akár 1 órán keresztül is. A fertőzésveszély annál nagyobb, minél többen használják közösen ugyanazt a számítógépet, billentyűzetet vagy egyéb munkaeszközt.

Antibac Touchscreen Wipes, Keyboard Wipes az irodában

Mit tehetsz ez ellen?
  • Soha ne egyél, vagy ne nyúlj az arcodhoz (különösen a szádhoz, szemedhez) az íróasztalodnál. Mielőtt így teszel, mindig moss kezet!
  • Legyen mindig kéznél kézfertőtlenítő folyadék vagy gél, és használd munkavégzés előtt és után!
  • Rendszeresen tisztítsd és fertőtlenítsd a billentyűzeted, mobilod, és egyéb munkaeszközeidet (például a kedvenc tolladat)! Főleg akkor, ha többen is használjátok a kollégákkal. Fontos: a tisztításnak nem csak esztétikai funkciója van! Tehát nem csak a morzsákat és porszemcséket igyekezz eltüntetni, hanem a láthatatlan kórokozókat is! Ezért nem lehet elég egy egyébként hatékonyan működő tapasz, ragacs, vagy mikroszálas törlőkendő – MINDIG antibakteriális hatású tisztítószert használj!

Próbáljátok ki a fertőtlenítő hatású Antibac Keyboard Wipes-t!

Vélemény, hozzászólás?