A sarkak kirepedezése meglehetősen általános probléma, főként a tavaszi és a nyári hónapokban. Bár többnyire nem okoznak komolyabb panaszokat az esztétikai problémák mellett, mégsem ajánlatos félvállról venni, hiszen ha időben megkezded a kezelést, megelőzheted a később kialakuló fájdalmakat, vagy súlyosabb bőrproblémákat.

A sarkunk lábunknak az a része, mely először érintkezik a talajjal járás során. A rájuk nehezedő nyomás eredményeképpen a sarkak bőre megvastagodott, és könnyedén meg is keményedhet. A sarkak bőre nehezebben szívja magába a különféle hidratálókrémeket, így sokkal inkább hajlamos a kiszáradásra. Ha kezeletlenül hagyjuk, akkor pedig a bőr könnyen megrepedhet. Ez a probléma a nyári hónapok alatt még inkább súlyosbodhat a magasabb hőmérséklet és a nyitott cipők miatt.

A lábon, és főleg a talpon vastagabb a bőrünk, mint bárhol máshol a testünkön, és ezért a normál testápoló, melyet nap mint nap használsz, nem fog segíteni a repedezett sarkakon és a száraz lábakon... Ide speciális bőrápoló termékek kellenek, mint például a CCS Sarokbalzsam, amely klinikailag igazolt hidratáló hatással rendelkezik. Akár 7 napon belül látványos javulás érhető el a segítségével.